fogászat, implantológia, fogpótlás, fogtömés, sájápolás schindler dent, schindler, fogorvos
Slider

Fogászati CT

Rendelőnkben rutinszerűen végzünk szájsebészeti és implantációs műtéteket, amelyek biztonságos kivitelezéséhez sok esetben nem nyújt elegendő információt a hagyományos kétdimenziós panorámaröntgen. Korszerű fogászati CT berendezésünk segítségével átfogó és pontos háromdimenziós képet alkothatunk az állcsontok és a fogak állapotáról. Az elkészült felvételek elemzésével, és a rajtuk végzett mérésekkel megállapíthatjuk a csontok kiterjedését a tér mindhárom irányába, ami rendkívül megkönnyíti az implantáció tervezését, és biztosítja, hogy a beavatkozás közben már ne érjen meglepetés. Az esetleges kóros elváltozások, ciszták, gyulladások, egyéb megbetegedések pontos helye, kiterjedtsége is tökéletesen láthatóvá, vizsgálhatóvá válik. Több adat ismeretében precízebb tervezés válik lehetővé, ami többek között a sikeres műtéti beavatkozások előfeltétele. A felvételek a panorámaröntgen képekhez hasonlóan digitális formában archiválhatók.

Panoráma röntgen, intraorális (kis) röntgen

A fogászati kezelések első lépése a fogak betegségeinek, elváltozásainak felismerése, diagnosztikája. Csak ezek pontos ismeretében tervezhetjük meg a kezelés menetét. Ebben nyújt segítséget a fogászati röntgenfelvétel. Rendelőnkben a legmodernebb digitális panoráma röntgenberendezés működik, amely egyetlen felvétel elkészítésével pontos és részletes képet ad a fogakról és az állcsontokról. A képeken vizsgálható a rágóízület és az arcüreg is, ami segíti a nem fog eredetű, de a fogfájáshoz hasonló tüneteket mutató állapotok felismerését is. A digitális felvételeknek számos előnye van a hagyományos, filmre exponált és előhívott képekhez képest: az új, érzékenyebb érzékelők segítségével sokkal kisebb dózisú, és csak az állcsontok területére irányított röntgensugarakból is részletgazdag képet kapunk; az eljárás környezetbarát, nincs szükség vegyszerekre a képek előhívásához; a felvételeket tetszés szerint nagyíthatjuk, rajtuk méréseket végezhetünk, ami segíti az implantációk tervezését. Az elkészült képeket számítógépen tároljuk, onnan bármikor előhívhatók, kinyomtathatók, vagy CD-re írhatók.

Egyes beavatkozásoknál több röntgenfelvétel elkészítésére is szükség lehet. Ilyen például a gyökérkezelés, melynek során munka közben, illetve a kezelés végén is ellenőrizzük, hogy megfelelő-e az elkészült gyökértömés. Ezekben az esetekben ún. intraorális, vagy kisröntgen készül, csak az adott fogról, így csökkentve tovább a pácienst ért sugárdózist. Ezt az eljárást alkalmazzuk a gyökérkezelt fogak későbbi kontrolljánál, illetve olyan esetekben, amikor a diagnózis alátámasztásához feltétlenül szükséges felvétel készítése is.

Orálkamera

A hatékony betegkommunikáció érdekében és a diagnózis megerősítésére használjuk rendelőnkben. Hordozható, kezelőegységtől független eszköz. Higiénikusan használható, hála a könnyen cserélhető védőfóliának, amely nem rontja a képminőséget. Torzításmentes, valósághű, színes képet ad, mely a számítógép monitorán azonnal megjelenik, lehetővé téve, hogy pácienseink számára olyan fogfelszíneket is láthatóvá tegyünk, amelyek más módszerekkel nem demonstrálhatók.