fogászat, implantológia, fogpótlás, fogtömés, sájápolás schindler dent, schindler, fogorvos
Slider

FEJLESZTÉSEK, K+F

A családi szakmai tradíció folytatása mellett a folyamatos fejlesztés a vállalkozás stratégiája. A saját források bevonása mellett a sikeres pályázatok 2002 óta segítik a cég fejlődését. A fogászati praxis árbevételének jelentős része mára a fogászati turizmusból származik. A magas színvonalú szolgáltatás biztosításának érdekében a Radix Kft., a Schindler Dent tulajdonosa, a legmodernebb diagnosztikai berendezésekkel rendelkezik, emellett a praxis orvosai a legmodernebb berendezésekkel és eljárásokkal dolgoznak, a kor elvárásainak megfelelően.

A Radix Kft. hosszú távú célja, hogy olyan kutatási, termékfejlesztési és hasznosítási projekteket valósítson meg, amelyeknek végeredménye egy nemzetközi szinten is kimagasló, professzionális termék-, és szolgáltatási portfólió az implantológia területén. A Radix Kft. egyik stratégiai célja, hogy fejlesztéseinek stabil tudományos hátteret biztosítson, ezért a vállalkozás tervezi egy kísérleti, kémiai labor berendezését, a SZTE Gyógyszerésztudományi Karával közösen.

A fogászati turizmus régiós szerepének erősítésére a vállalkozás partnereivel klaszterbe tömörült. A Radix Kft. célja rövid-, és középtávon, hogy a fogászati szövetépítési és implantológiai fókuszterület kiválasztásával a vállalatnak lehetősége nyíljék olyan komplex kutatási és fejlesztési tevékenysége folytatására, amely a biotechnológia egyik legígéretesebb területén történik. A Radix Kft. hosszú távú célja, hogy olyan kutatási, termékfejlesztési és hasznosítási projekteket valósítson meg, amelyeknek végeredménye egy nemzetközi szinten is kimagasló, professzionális termék-, és szolgáltatási portfólió az implantológia területén. A Radix Kft. egyik stratégiai célja, hogy fejlesztéseinek stabil tudományos hátteret biztosítson, ezért a vállalkozás tervezi egy kísérleti, kémiai labor berendezését, a SZTE Gyógyszerésztudományi Karával közösen. A labor otthonul szolgálhat a fókuszterületen megvalósítani kívánt projekteknek, sőt a jövőben a Goodwill Klaszter tagjainak együttműködésével életre hívott projektek helyszínévé is válhat. A labor munkatársai implantátumok valamint szintetikus csontpótló anyagok fejlesztésével segítik a Schindler Dent szakmai tevékenységét, jelentős hozzáadott értéket előállítva ezzel.

A Radix Kft. 2011. májusában partnereivel megalapította a „Mosoly” Dél-Alföldi Fogászati-, Egészségturisztikai és Innovációs Klasztert, mely fogászati-, implantológiai-, fogászati disztribúciós és idegenforgalmi szolgáltató kkv-kat tömörít. A klaszter közép-, és hosszú távú célja az egyes klasztertagok által létrehozott piacképes termékek értékesítésének elősegítése. Dr. Schindler Árpád fogászati szakrendelőjében szakirányú kutatási tevékenységet folytat elismert kutatóbázisok és tapasztalt kollégák bevonásával. A K+F tevékenység első üteme a "Mosoly" Dél-Alföldi Fogászati-, Egészségturisztikai Innovációs Klaszter keretében indult el. A közös kutatási tevékenységet a Radix Kft. koordinálja.

Publikáció

  • Dr. Schindler Árpád – Denti® implantátumok beültetése piezosebészeti készülék segítségével – letöltés PDF formátumban

PÁLYÁZATOK

fogászat kiskunhalas
A Radix Kft. 2009-ben 14 000 000 Ft forrást nyert a GOP 2.1.1-09/A-2009-0365 számú pályázaton a szakmai tevékenységéhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre. A 28 000 000 Ft értékű beruházás keretében egy CEREC 3D MC XL berendezés, egy Vita Almomat glanz kályha, valamint egy Piezzo surgery szájsebészeti készülék került beszerzésre.
fogászat kiskunhalas
A Radix Kft. 2010-ben 14 334 600 Ft támogatásban részesült GOP-2.1.1-10/A-2010-0098 számú pályázatának értékelésekor. A társaságnál új fogászati kezelőszék és fogászati röntgen gép beszerzésére nyílt lehetőség 35 836 500 Ft értékben. A beruházást követően a fogászati szakrendelőben egy VATECH Pax Duo 3D digitális CT (panoráma röntgen) berendezés és a hozzá kapcsolódó Belmont Clesta kezelőegység került üzembe helyezésre.

A Radix Kft. 2011-ben 24 923 532 Ft támogatást nyert el a GOP-1.3.1-11/C-2011-0009 számú, „Innovációs eredmények adaptálása a Radix Kft-nél” című pályázatával. A vállalkozásnál egy 3shape dentál fréz berendezést beszerzésére nyílik lehetőség, mely a fogászati felépítmények gyorsabb, hatékonyabb - helyben történő - elkészítését teszi lehetővé, nagyfokú precizitás mellett. A beruházás teljes értéke 38 343 896 Ft.
fogászat kiskunhalas
A projekt adatai:
• a kedvezményezett neve: Radix Kft..
• a projekt címe: Kapacitás bővítése a Radix Kft.-nél
• a szerződött támogatás összege: 31 131 306 Ft
• a támogatás mértéke (%-ban): 50%
• a projekt tartalmának bemutatása :
Jelen projekt keretében a vállalkozás kapacitásának bővítését valósítottuk meg korszerű eszköz, berendezés beszerzésével.
A berendezés neve: Laser Metal Fusion berendezés
• a projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.11.06.
• projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00772