Kutatás

Fejlesztések, K+F

A családi szakmai tradíció folytatása mellett a folyamatos fejlesztés a vállalkozás stratégiája. A saját források bevonása mellett a sikeres pályázatok 2002 óta segítik a cég fejlődését. A fogászati praxis árbevételének jelentős része mára a fogászati turizmusból származik. A magas színvonalú szolgáltatás biztosításának érdekében a Radix Kft., a Schindler Dent tulajdonosa, a legmodernebb diagnosztikai berendezésekkel rendelkezik, emellett a praxis orvosai a legmodernebb berendezésekkel és eljárásokkal dolgoznak, a kor elvárásainak megfelelően.

Kutatas StockA fogászati turizmus régiós szerepének erősítésére a vállalkozás partnereivel klaszterbe tömörült. A Radix Kft. célja rövid-, és középtávon, hogy a fogászati szövetépítési és implantológiai fókuszterület kiválasztásával a vállalatnak lehetősége nyíljék olyan komplex kutatási és fejlesztési tevékenysége folytatására, amely a biotechnológia egyik legígéretesebb területén történik. A Radix Kft. hosszú távú célja, hogy olyan kutatási, termékfejlesztési és hasznosítási projekteket valósítson meg, amelyeknek végeredménye egy nemzetközi szinten is kimagasló, professzionális termék-, és szolgáltatási portfólió az implantológia területén. A Radix Kft. egyik stratégiai célja, hogy fejlesztéseinek stabil tudományos hátteret biztosítson, ezért a vállalkozás tervezi egy kísérleti, kémiai labor berendezését, a SZTE Gyógyszerésztudományi Karával közösen. A labor otthonul szolgálhat a fókuszterületen megvalósítani kívánt projekteknek, sőt a jövőben a Goodwill Klaszter tagjainak együttműködésével életre hívott projektek helyszínévé is válhat. A labor munkatársai implantátumok valamint szintetikus csontpótló anyagok fejlesztésével segítik a Schindler Dent szakmai tevékenységét, jelentős hozzáadott értéket előállítva ezzel.

A Radix Kft. 2011. májusában partnereivel megalapította a „Mosoly” Dél-Alföldi Fogászati-, Egészségturisztikai és Innovációs Klasztert, mely fogászati-, implantológiai-, fogászati disztribúciós és idegenforgalmi szolgáltató kkv-kat tömörít. A klaszter közép-, és hosszú távú célja az egyes klasztertagok által létrehozott piacképes termékek értékesítésének elősegítése. Dr. Schindler Árpád fogászati szakrendelőjében szakirányú kutatási tevékenységet folytat elismert kutatóbázisok és tapasztalt kollégák bevonásával. A K+F tevékenység első üteme a "Mosoly" Dél-Alföldi Fogászati-, Egészségturisztikai Innovációs Klaszter keretében indult el. A közös kutatási tevékenységet a Radix Kft. koordinálja.

Publikáció

  • Dr. Schindler Árpád – Denti® implantátumok beültetése piezosebészeti készülék segítségével – letöltés PDF formátumban

Hírlevél